SINT-NIKLAAS – Mister Wok uit Sint-Niklaas mag zich het Beste Bezorgrestaurant van België noemen. De wedstrijd is een initiatief van Takeaway.com, het online platform voor het bestellen van eten.

In 25 steden verspreid over heel België hebben meer dan 200 genomineerde restaurants gestreden om de titel van beste bezorgrestaurant. Dat leidde tot één winnaar per stad. In Dendermonde ging de overwinning naar Couscous Marrakech. Ottoman Grillhouse mag zich de beste in Gent noemen. In Sint-Niklaas juicht Mister Wok om de eretitel. De Aziatische streetfoodzaak komt ook als nationale winnaar uit de bus en is dit jaar dus het beste bezorgrestaurant van België.

“We zijn pas sinds maart 2017 van start gegaan en zijn dan ook heel trots dat we deze titel hebben gewonnen”, zegt Ismail Bourich, zaakvoerder van Mister Wok. “Het is zeer leuk te horen dat onze klanten ons zo appreciëren. Daar werken wij hard voor.”

Groene mobiliteit

Naast de award ontvangt Mister Wok ook een e-bike. Die versterkt de vloot van het bezorgrestaurant, want Mister Wok bracht de bestellingen reeds met twee elektrische fietsen aan huis. “De gewonnen award zullen we zeker een mooi plaatsje in de zaak geven. Als de klanten dan binnenkomen, zien ze meteen wat we verwezenlijkt hebben”, vertelt Ismail Bourich. “Ook de extra e-bike zal een meerwaarde vormen in onze toekomstige dienstverlening.”

Die dienstverlening blijft momenteel nog beperkt tot Sint-Niklaas, al doet deze titel dromen naar meer.