Mix van koffiebar en shop met ecospulletjes slaat aan

jodebrIn oktober 2013 ging Jo De Bruyne in Aalst van start met de koffiebar Philimonius, die ondertussen voor veel Aalstenaars een beetje een “home away from home is”, of zoals ze het daar zelf zeggen, een “kaffeklasjkotjen.”

Het concept is een mix van een koffiebar met biologische kwaliteitsproducten een een winkel met producten die ook besteld kunnen worden via een webshop.

“Ik ben inderdaad eerst gestart met een webshop met ecologische spulletjes”, zegt de sympathieke zaakvoerder. “Ik ben nogal in de ban van recyclage en upcycling van afgedankte producten tot volwaardige nieuwe en eigenzinnige hebbedingen. Ook het interieur van de koffiebar bestaat bijna voor 100% uit gerecycleerde producten. Zelfs de Della Corte espressomachine is tweedehands.”

Terwijl eerder deze week de Gentse koffiebar Panorama van Chris Deconinck nog de media haalde omdat hij de laptops ’s namiddags wil bannen, zijn die bij Philimonius welkom. “ Mensen moeten zich hier gewoon thuis voelen”, zegt Jo De Bruyne. “Ze kunnen de kranten doorbladeren die op de lange tafel liggen, of in de Chesterfield bij een geurige koffie of een lekkere thee even hun mails checken.”

Bij de de ‘Speciality Coffee Association of Europe’ haalde Jo De Bruyne een diploma van barista. “Ik ben altijd iemand geweest die er voluit voor gaat”, zegt hij nog. “Mijn doel is vooral mensen de meerwaarde van verschillende soorten koffie’s, thee’s en hun verschillende bereidingswijzen te laten ontdekken. Mijn job bestaat uit het delen van de poëzie van koffie met mijn klanten.”