De West-Vlaamse familie Claeys heeft zopas de kapitaalstructuur van Möbius uit Sint-Marten-Latem helpen versterken. Möbius Group is een internationale groep van business- en technologie consultants en werd opgericht in 1997 door professor Hendrik Vanmaele. Het begon twintig jaar terug als  als een spin-off uit de universiteit Gent. Möbius groeide ondertussen uit tot de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt.

De familie Claeys -onder meer bekend als aandeelhouder van Roularta- heeft zich met zijn kapitaalvennootschap Capital@Rent opgewerkt tot een belangrijke speler in de sector van de mezzanine financiering. Dit is het zogenaamde tussenniveau waarop bedrijven hengelen naar verse middelen. Mezzanine financiering wordt door de banken beschouwd als (quasi-) kapitaal maar blijft voor de ondernemer een schuldfinanciering (dus geen verwatering of verlies van controle).

Het management van Möbius toont zich erg tevreden over de samenwerking met Capital@Rent. “Dankzij een professionele aanpak en een begeleiding die rekening houdt met de noden van de ondernemer, heeft Capital@Rent ons geholpen een beter evenwicht te vinden in de financiering van onze verdere groei”, aldus CEO Hendrik Vanmaele. Vanmaele kan dankzij deze financiële inbreng zijn groeiparcours verder zetten. De familie Claeys stelt niet alleen geld ter beschikking maar is ook een grote meerwaarde als het gaat om strategisch meedenken.