Moederbedrijf e5mode zet belangrijke stap in Nederland

e5modeShopinvest uit Waasmunster,  het moederbedrijf van de kledingketen e5 mode, die geleid wordt door CEO Ronald Boeckx, heeft samen met het familiebedrijf Berden Mode & Wonen de failliete Nederlandse Modeketen Houtbrox en Duthler overgenomen.

Die keten was het zoveelste winkelbedrijf dat de laatste tijd bij onze noorderburen in de problemen was gekomen. De modeketen, die twee warenhuizen en 21 winkels uitbaatte, werd in april failliet verklaard, maar de winkels bleven open in de hoop op een mogelijke doorstart.

Die komt er nu dus, mede dankzij Shopinvest. Shopinvest zal volgens de website Retaildetail.be een minderheidsaandeel krijgen bij Houtbrox en Duthler, terwijl mede-overnemer Berden Mode & Wonen de meerderheid van de aandelen in handen krijgt. Het is nog niet duidelijk hoveel winkels zullen openblijven, maar de media lieten al uitschijnen dat 350 tot 450 van de 500 medewerkers kun job zullen kunnen behouden. Shopinvest zou via de investering in Nederland, die de eerste grote stap is op de retailmarkt bij onze noorderburen, schaalvoordelen willen creëren.

In Oost-Vlaanderen baat Shopinvest e5mode-winkels uit in Oostakker, Sint-Denijs-Westrem, Lovendegem, Zelzate, Wetteren, Zottegem, Oudenaarde, Lokeren, Maldegem, Denderleeuw, Dendermonde en Sint-Niklaas.