GAVERE – Het Oost-Vlaamse cloud-accountancykantoor Mon3aan is door Exact geprezen voor zijn innovatie. Dat werd bekend gemaakt op de Exact Accountancy Summit in Brussel. De hoofdprijs Het Oost-Vlaamse Mon3aan nam de prijs in de categorie innovatie mee naar huis. Crowe Horwath Vanhuynegem was winnaar in de categorie samenwerking met de klant. De hoofdprijs, de Cloud Award 2017, ging echter naar Acco Accountants.

Exact, de ontwikkelaar van cloudsoftware voor kmo’s, heeft voor de derde keer in België de Cloud Award uitgereikt. Een vakjury van experts erkent met de prijs het meest vooruitstrevende Belgische accountancykantoor op het gebied van digitalisering, innovatie en samenwerking met de klant. 115 kantoren dongen mee naar de award, waarvan er 5 genomineerd werden.

In de deelcategorie Innovatie was Mon3aan uit Gavere de winnaar. Het cloud-accountancykantoor gaat prat op revolutionair boekhouden, waarbij het gehele boekhoudingsproces sterk gedigitaliseerd en gestroomlijnd is. Ze implementeren ook accountancysoftware bij ondernemers.

Meest vooruitstrevende boekhoudkantoor

Partner Sven Cornelis van Acco Accountants ontving de felbegeerde onderscheiding uit handen van Charlotte Pille van VGD, het kantoor dat de Exact Cloud Award 2016 won. Accountants- en auditbureau Vandelanotte, met onder meer vestigingen in Aalst, Gent en Zele, kon de prijs in 2015 in de wacht slepen.

De jury looft Acco Accountants, met vestigingen in Mechelen, Antwerpen en Herentals, als vooruitstrevende accountancykantoor voor het doorgedreven gebruik van digitale oplossingen, die hen toelaten optimaal samen te werken met hun klanten.

Exact erkent sinds 2015 jaarlijks het meest vooruitstrevende accountancykantoor in België. Het doet dat om innovatie en digitale samenwerking in de accountancysector te stimuleren.