Montea wil 100 miljoen per jaar groeien

belceremonie-montea-17-oktober-2016-_4_-260x170Montea, één van de grootste logistieke vastgoedspelers in ons land, is tien jaar op de beurs en kondigt voor 2017 en 2018 een verdere groei aan van 100 miljoen euro per jaar. De tiende verjaardag werd deze week gevierd met een belceremonie op de beurs. Voor 2017 en 2018 zit er momenteel reeds 130 miljoen euro aan nieuwe projecten in de pijplijn.

De vastgoedgroep zag haar portefeuille de voorbije tien jaar stijgen van 100 miljoen euro naar meer dan 600 miljoen euro, een verzesvoudiging. Bovendien engageert de logistieke vastgoedreus zich ook om het succesverhaal verder te zetten met een EPS-groei (winst per aandeel) van 5 procent per jaar, en een jaarlijkse dividendgroei van 3 procent over de volgende drie boekjaren.

“In die 10 jaar dat we noteren op de beurs van Brussel en Parijs hebben we de markt zowel op haar hoogtepunt als op haar dieptepunt gekend. Maar de Belgische belegger heeft onze opeenvolgende kapitaalverhogingen steeds ondersteund, wat ons de mogelijkheid heeft gegeven om een duurzaam groeiverhaal neer te zetten”, aldus Jo De Wolf, CEO van Montea.

Montea is er alvast in geslaagd om haar gebouwen telkens voor 95% of meer bezet te houden. Vandaag situeert de helft van de activiteiten van Montea zich in België, 25% in Nederland en 25% in Frankrijk. Na tien jaar op de beurs waarschuwt het vastgoedfonds nu voor de toenemende financiering met vreemd vermogen en de aanhoudende druk voor steeds scherpere rendementen. Montea pleit dan ook voor het aanhouden van een streng, conservatief investeringsbeleid binnen de Belgische vastgoedfondsen.

“Laten we die strenge, conservatieve lijn die we in België steeds gekend hebben ook vandaag nog altijd goed bewaken. Het is juist door dat beleid dat de Belgische vastgoedfondsen in tijden van crisis de middelen beschikbaar hadden om internationaal te groeien”, aldus Jo De Wolf.