SINT-DENIJS-WESTREM/GENT – Mooiloop, het modehuis uit Sint-Denijs-Westrem, heeft in Gent een eerste winkel rond het eigen merk geopend. Die bevindt zich in de Lange Kruisstraat. Het high-endlabel dat in 2011 gelanceerd werd, wil de mensen zo meer in contact laten komen met het merk.

De nieuwe zaak combineert natuurlijke en warme accenten. Achterin bevindt zich het ontwerpatelier en –kantoor van Mooiloop. “Op die manier kunnen we het merendeel van de tijd zelf in de winkel staan, terwijl we toch nog doorwerken aan collecties, de productie en alles wat erbij komt kijken”, zegt ontwerper en zaakvoerder Alison Van Autreve. Er werd getracht om de ruimte zo praktisch mogelijk in te delen en toch uitnodigend te maken voor de klant. “Een hoogwaardig product met mooie afwerking hoort thuis in een ruimte met dezelfde waarden en standaarden. Dat was heel belangrijk bij het ontwerp van deze winkel.”

Een nieuwe start

Mooiloop is ontstaan als een spontane samenwerking tussen moeder Elise Thomas en dochter Alison Van Autreve. “De jarenlange expertise van mama als freelance ontwerpster bij bekende modehuizen ging hand in hand samen met mijn intuïtieve gevoel voor mode”, vertelt Alison Van Autreve. Maar dit modeseizoen laat Elise Thomas de mode achter zich.

Alison Van Autreve neemt nu het roer over en nam meteen Florence Debruyne aan. Zij heeft een economische achtergrond en neemt de zakelijke leiding op zich. Na haar economische studies, haalde ze een master in fashion management in Londen, gevolgd door een fulltime stage bij Vivienne Westwood. Voor ze instapte bij Mooiloop, deed ze eerst nog ervaring op bij een Belgisch confectieatelier.

Mooiloop staat bekend voor een piekfijne materiaalkeuze en afwerking. De collecties zijn gekenmerkt door unieke prints, levendige kleuren en hoogwaardige materialen zoals zuivere zijde en zachte merinowol. “Met onze materialen denken de mensen snel dat we niet op de jongeren inspelen, maar niets is minder waar. Onze collecties zijn er voor jong en oud. De bedoeling is dat we het merk gaan verjongen en op de kaart zetten. Het nieuwe team achter Mooiloop moet daar bij helpen, maar ook de nieuwe winkel moet het een stuk makkelijker maken.”