Moor & Moor: kruidenierswinkel van vroeger en van de toekomst in Gent

moorenmoorwormenDe Gentse ondernemer Yves De Moor verkocht vorig jaar de drie door hem opgerichte en uitgebouwde interieur- en designzaken. Hij nam een sabbatical, maakte een rondreis in Ethiopië, Burundi en Rwanda die  als queeste gold naar de ideale koffie voor de ideale klant en besliste na zijn terugkeer om in het hart van Gent een nieuwe….kruidenierswinkel, annex ontbijtbar te openen met producten met een echt verhaal, die op kleine schaal worden geproduceerd. De zaak kreeg de naam “Moor & Moor” mee.

“We streven naar lekkere en gezonde producten die mensen blij maken”, zegt hij, “niet alleen omdat ze verrassend zijn, maar ook omdat ze in een leuke verpakking zitten.” Het gaat om een gloednieuw concept en dat nieuwe vertaalt zich ook in een verrassend origineel assortiment met onder andere ook wormen, die al herhaaldelijk zijn genoemd als voeding van de toekomst.  Maar net zo goed vindt de consument er biologische linzen en zeezoutflakes die afkomstig zijn uit het noorden van IJsland.

Moor & Moor grijpt terug naar het aloude concept van de vertrouwde kruidenierswinkel, maar vertaalt dat tegelijk in een aantrekkelijk interieur, een bijzonder origineel assortiment en tijd om bij een lekkere koffie – zoals het vandaag de dag past, is Yves ook barista – te vertellen over producten met een verhaal. Kortom, het gaat om een concept dat perfect verleden, heden en toekomst hand in hand laat gaan.