Moore Stephens Belgium, de grootste onafhankelijke accounting- en consultingfirma in België met key centers in Gent, Antwerpen en Brussel, professionaliseert het financieel management van de zorginstellingen. “Onze Sopfi-oplossing stelt de zorginstellingen in staat om de impact van Persoonsvolgende Financiering te beheren”, aldus Peter Verschelden, ceo van Moore Stepens Belgium.

Zorginstellingen worden niet langer direct gefinancierd met subsidies. Dat is het gevolg van een nieuwe wet, persoonsvolgende financiering, door de Vlaamse regering. Die heeft dus een belangrijke financiële impact op de sector. Zorginstellingen hebben nu nood aan adequate budgettering en een betrouwbare financiële planning en rapportering. Om daarbij te helpen, lanceert Moore Stephens Belgium samen met SOM, de federatie van sociale ondernemingen, en het Vlaams Welzijnsverbond de berekenings- en simulatieoplossing Sopfi. “Deze oplossing ondersteunt zorginstellingen bij hun financiële planning- en controlecyclus. Sopfi optimaliseert het dienstenaanbod en biedt een overzichtelijke basis voor intakegesprekken en contractbesprekingen met cliënten”, verduidelijkt Peter Verschelden.

Moore Stephens Belgium, gegroeid vanuit het familiebedrijf Verschelden, ondersteunt het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, CFO Services, Corporate Finance, Risk Analytics, Strategy & Operations en Tax & Legal Services. In Oost-Vlaanderen heeft de financiële dienstengroep, naast het key center in Gent, nog kantoren in Sint-Niklaas, Aalst, Dendermonde, Etikhove, Geraardsbergen, Ninove, Oudenaarde en Zele. In totaal telt het bedrijf 420 medewerkers.

Van 8 tot en met 22 juni organiseert Moore Stephens Belgium in samenwerking met SOM en VWV roadshows doorheen heel Vlaanderen over PVF en Sopfi.