Moore Stephens neemt CFObelux over

00000000moorestDe Belgische financiële dienstengroep Moore Stephens Belgium, die in Oost-Vlaanderen kantoren heeft in Drongen, Aalst, Dendermonde, Geraardsbergen, Ninove, Oudenaarde en Zele, maakte bekend dat het haar sectorgenoot CFObelux uit Sint-Martens-Latem overneemt. CFObelux is een autoriteit op het vlak van consolidatie en telt in haar klantenbestand grote namen als KBC, CFE, Aliaxis, BPost, Nyrstar, BNP Paribas Fortis en Cofinimmo. Door de overname stijgt de omzet van Moore Stephens Belgium met circa 1,5 mio EUR. De groep stijgt daardoor geconsolideerd door naar 35 mio EUR omzet en ruim 320 medewerkers.

CFObelux werd opgericht in 2006 door Rita Buyse (ex CBR en KPMG) en Mieke De Clercq (voormalig CFO). Al vrij snel werd dit adviesbureau een specialist in financiële rapportering. De missie van CFObelux is het omzetten van financiële data naar betekenisvolle managementinformatie. Om dit te doen, ontwikkelde CFObelux drie specialisatiedomeinen:   CFO expertise,  Controlling en   Consolidatie. Daarnaast is CFObelux exclusieve verdeler van de softwaretool  LucaNet, een gebruiksvriendelijke rapporteringstool voor consolidatie, planning en forecasting. Een keuze die het bedrijf geen windeieren legde, want intussen groeide CFObelux uit tot een bureau met een tiental specialisten.

Voor Moore Stephens Belgium is deze overname – de vierde op amper één jaar tijd –  een nieuwe stap in de richting van het uitbreiden van de portfolio. In 2013 en begin werden onder meer adviesbureau X-STRA, gespecialiseerd in supply chain, en Winx, specialist in mergers & acquisitions, al ondergebracht onder de vleugels van Moore Stephens.

Peter Verschelden, CEO: “Met de overname van CFObelux versterken we onze klassieke financiële business. Steeds meer bedrijven hebben nood aan duidelijke cijfers en een glasheldere rapportering. Dat wordt nog meer het geval zodra meerdere bedrijven tot één groep behoren. Vanaf dan wordt consolidatie van cruciaal belang. En in die discipline behoort CFObelux tot de Belgische top. Bovendien halen we meteen een excellente rapporteringstool in huis. LucaNet is een handig instrument dat bedrijven in staat stelt om op zeer korte tijd gigantisch veel informatie te halen uit alle beschikbare financiële data. Ook op die piste gaan we nu extra inzetten.”

Voor CFObelux is de integratie in Moore Stephens de logische stap. Mieke De Clercq: “In de acht jaar dat we bezig zijn, hebben we onze naam en onze diensten sterk op de markt gezet. Bedrijven zoeken ons nu zelf op en weten wat we kunnen. De tijd was rijp om versterking te zoeken. Moore Stephens was voor ons de logische keuze. Ook zij staan aan de top in hun vak en qua mentaliteit passen we perfect bij elkaar. Menselijk, bijzonder ambitieus en altijd op zoek naar meerwaarde voor de klant. Dit is voor CFObelux dus de logische volgende etappe in een continue groei.”