Moore Stephens neemt topbedrijf over in Californië

3e0a913Moore Stephens Belgium en Armanino LLP, de grootste onafhankelijke accounting- en businessconsultingfirma in Californië, melden dat ze op 1 september samen The Brenner Group hebben overgenomen.

Moore Stephens Belgium (www.moorestephens.be) is de grootste onafhankelijke accounting- en businessconsultingfirma in België met keycentra in Antwerpen, Brussel en Gent, met kantoren in Shanghai en Silicon Valley en met verscheidene lokale vestigingen in Vlaanderen. Moore Stephens Belgium, zelf gegroeid vanuit het familiebedrijf Verschelden, ondersteunt het groeitraject van kleine en middelgrote ondernemingen met diensten op het vlak van Accounting, Audit, Tax & Legal advies, Corporate Finance, CFO Services, Strategy & Operations en Business Intelligence. Als lid van Moore Stephens International Limited – een van de grootste accountancy- en consultingnetwerken ter wereld – helpt Moore Stephens Belgium zijn klanten bovendien in meer dan honderd landen.

The Brenner Group is een gerenommeerde dienstengroep uit Silicon Valley bestaande uit 25 top financiële consultants die een gezamenlijke omzet van 6 miljoen dollar genereren. Ze zijn  gespecialiseerd in part time financieel management, zoals part time CFO en controller diensten, waardering van ondernemingen en financiële adviesverlening, met een specifieke expertise in venture-backed technologiebedrijven.

The Brenner Group kan prat gaan op bijna 30 jaar ervaring in de sector en blijft onder die naam verder werken als een aparte onderneming. Haar unieke nichepositie wordt gekoppeld aan de sterke marktpositie van Armanino.

“Accountancybedrijven zoeken constant naar nieuwe structuren en samenwerkingsvormen. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd om first in class te zijn in die evolutie. Met deze gezamenlijke investering met de collega’s van Armanino gaan we immers nog een stap verder dan een louter operationele samenwerking. Armanino deelt onze passie voor innovatie en ondernemerschap. De joint venture voelt voor ons dan ook heel natuurlijk aan”, aldus Frans Verschelden, chairman Moore Stephens Belgium.

Moore Stephens Belgium biedt zijn Belgische klanten al jarenlang met succes een wereldwijde ondersteuning als onafhankelijk lid van het uitgebreide Moore Stephens netwerk. Met deze overname versterkt Moore Stephens Belgium zijn lokale aanwezigheid in Silicon Valley en Noord-Californië. “We proberen lokaal aanwezig te zijn in de meest dynamische markten van onze klanten. Als hotspot van de technologiesector trekt Silicon Valley enkele van onze beste en meest beloftevolle klanten uit de technologiesector aan. Met deze lokale joint venture kunnen wij nog beter op hun noden inspelen”, stelt Peter Verschelden (foto), CEO Moore Stephens Belgium.