GENT – Het Gentse designbedrijf Muller Van Severen is hot. De referentielijst van de amper zes jaar oude kmo oogde al indrukwekkend, en daar komt maar geen einde aan. Nu is er ook interesse vanuit de VS.

Het welbekende Airbnb polste het Gentse ontwerpersduo om een concept te bedenken voor de absolute topbeurs Design Miami, die dezer dagen doorgaat in Florida. Fien Muller en Hannes Van Severen ontwierpen een  replica van hun eigen living, inclusief meubels van eigen makelij. Alles gebeurde in samenspraak en in samenwerking met Airbnb. Dat Muller Van Severen opduikt in Miami is een referentie als geen ander. 

In eigen land is er overigens ook veel belangstelling voor de Gentse designmeubelen. Zo heeft de VRT gepolst of er een voorstel kan komen voor het nieuwe VRT-gebouw. Muller Van Severen werkt een voorstel uit in samenspraak met het bekende architectenbureau Robbrecht & Daem. Ook van uit de hoek van het nieuwe Brusselse museum in de voormalige Citroën garage, is er belangstelling voor de creaties van Fien Muller en partner Hannes Van Severen.

Muller Van Severen zag het levenslicht in 2011 en kenden sindsdien een pijlsnelle opgang, mede te danken aan een reeks awards die in de wacht werden gesleept.