GENT – Het succesrijke Gentse designkoppel Muller Van Severen is aan de slag in Milaan, onder meer op de bekende beurs Salone del Mobile. De Oost-Vlaamse designers tonen er niet alleen hun (inmiddels bijna klassieke) meubeltoepassingen, maar pakt ook meer en meer uit met modern gestileerde huisbenodigdheden. 

Milaan is en blijft het Mekka als het om designtoepassingen in al zijn vormen gaat. Om het met een boutade van Frank Sinatra te zeggen: if you can make it there, you can make it anywhere. Fien Muller en Hannes Van Severen weten dat beter dan wie en tekenen daarom al enkele jaren present op deze hoogmis. Deze week tonen er ze onder meer hoe ze het klassieke zout- en pepervat -wereldwijd een begrip – in een totaal nieuw kleedje steken. Ze deden dat in opdracht en werkten samen met andere bekende designers zoals onder meer Maarten Baas, Studio Wieki Somers, Sigve Knutson, Thomas Ballouhey en Nendo. Het resultaat mag in alle opzichten verrassend en verfrissend genoemd worden. Maar niets is wat het lijkt. “Hoe simpeler een product er uit ziet, hoe moeilijker het soms is om het een nieuwe invulling te geven”, heet het bij Muller Van Severen, die in Milaan ook het klassieke bestek (mes,vork en lepel) in een nieuw kleedje stopt.

Uiteraard mag ook de nieuwste collectie designmeubelen, bestemd voor de woning of voor kantoor, niet ontbreken. Daarbij staat multifunctionaliteit in het gebruik steevast voorop.