MVOVlaanderen slaat nieuwe weg in

Logo MVO VlaanderenMVOvlaanderen.be, het kennisplatform rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en een initiatief van de Vlaamse overheid, slaat een nieuwe weg in. Voortaan verzamelt de website nieuwsitems gelinkt aan actuele thema’s.

Het eerste thema dat bedrijven en organisaties moet inspireren om anders te ondernemen, is ‘Nieuwe business-modellen’. Bedrijven die als voortrekkers het ondernemen over een andere boeg gooien, komen aan bod in reportages, interviews en praktijkvoorbeelden. Met een kritische blik worden de opportuniteiten maar ook de valkuilen belicht. Experten delen hun visie in een column. Het kenniscentrum wil met die veelzijdige aanpak bezoekers inspireren en informeren.

De volgende maanden komen de thema’s Duurzame mode en Cultuur aan bod. MVO Vlaanderen neemt een kijkje achter de schermen van de mode-industrie. Hoe verduurzaamt zij het productieproces?

MVO Vlaanderen blijft ook algemeen nieuws brengen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen, onder meer over de nieuwste instrumenten, ook voor specifieke sectoren, om MVO nog beter te integreren in de bedrijfsvoering.