EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en de aanverwante sectoren, biedt Jaguar Land Rover zijn negende opleidingscentrum wereldwijd. In het EDUCAM Training Center in Lokeren werd een gloednieuwe, state–of-the–arttrainingshal uitgerust, waarin zes cursisten tegelijk kunnen worden opgeleid. Bovendien slaan EDUCAM en Jaguar Land Rover Benelux de handen in elkaar voor een nieuwe carrosserieopleiding.

Voor Jaguar Land Rover primeert veiligheid op esthetiek. Een correct uitgevoerde carrosserieherstelling is van levensbelang. “Alleen de carrossier die de technieken tot in de puntjes beheerst, mag herstellingen verrichten voor Jaguar Land Rover”, verduidelijkt Barbara Prévost, lead key account manager bij EDUCAM Service. Een garage die zijn technici wilde opleiden als carrossier voor Jaguar Land Rover, moest voorheen naar het opleidingscentrum in Duitsland. “We zijn al meer dan 10 jaar trouwe partner voor technische en de aftersalesopleidingen en hebben besloten om te investeren in materiaal en een nieuwe opleiding. Zo kunnen we ook hier in Lokeren voldoen aan de strenge richtlijnen van Jaguar Land Rover.”

Het succes van de opleiding is groot, want de planning voor de carrosseriehal van het trainingscentrum is al grotendeels volzet tot maart 2018. Op korte termijn wil EDUCAM ook een tweede trainingscentrum in Luik volledig uitrusten om de Franstalige markt te bedienen. “We proberen ook andere merken wakker te schudden. De technische evolutie op het vlak van carrosserie geldt natuurlijk niet alleen voor Jaguar Land Rover, maar voor de hele autosector”, besluit Barbara Prévost.

De EDUCAM-sectoren tellen 10.000 bedrijven. Het gaat dan hoofdzakelijk om KMO’s die samen bijna 94.000 werknemers tewerk stellen in bedrijven uit de garage, koetswerk, metaalhandel en terugwinning van metalen. De twee hoofdplaatsen van EDUCAM Service, dat bedrijven traint en begeleidt, bevinden zich in Lokeren en Luik. Daarnaast zijn er nog opleidingslocaties in Kontich, Melle, Hasselt en Houdeng-Goegnies. EDUCAM telt 110 medewerkers, waarvan er een 15-tal in Lokeren actief zijn.