Nele Content breidt aantal verkooppunten uit

d8395988-70e0-4cda-917f-8f9a0d881a67Schoenontwerpster Nele Content richtte in 2014  in Ronse haar eigen atelier op. Zowel haar eerste zomercollectie als haar eerste wintercollectie kregen een heel positief onthaal.

Met haar eigenzinnige kijk op het design van de vrouwelijke maar karaktervolle schoenen, die een evenwicht zoeken tussen sobere elegantie en gedurfde accenten, en een filosofie die mikt op een bewuste groei via een beperkt aantal winkels, wist ze behoorlijk snel een vast publiek te overtuigen.

“Het is algemeen geweten”, zegt ze, “dat de retail geen makkelijke tijden beleeft. Maar retailers die hun klanten weten te begeesteren met exclusieve producten en met beleving, doen het nog altijd goed. Ik ben ervan overtuigd dat consumenten voor producten met een eigenzinnige toets wel nog naar de winkel komen.”

Voor de productie van de schoenen werkt de jonge onderneemster samen met Italiaanse fabrikanten die bereid zijn kleine series te maken in speciaal kalfsleder. En de winkels waar ze haar schoenen te koop aanbiedt blijft ze zorgvuldig kiezen.   Daarom ben ik fan van elke winkel waar mijn merk verdeeld wordt.”

Nieuwe Oost-Vlaamse winkels war de schoenen van Nele Content te vinden zijn, zijn Moernaut in Dendermonde,  Twins in Wondelgem, K. De Lathauwer in Aalst en Oudenaarde, Frau in Lochristi en Kaat & Kamiel in Zele.