Agoria heeft na vijf jaar een balans opgemaakt van haar veranderingsprogramma. De resultaten werden voorgesteld bij Newtec in Erpe-Mere. Het internationale satelliettechnologiebedrijf heeft het programma enkele jaren geleden doorlopen en beschikt sinds 2015 over het label Fabriek van de Toekomst. “Technologie verandert en evolueert enorm snel. Het is dus zaak dat alle medewerkers mee kunnen evolueren. Dat betekent investeren in opleiding, maar ook in de werkomgeving en flexibiliteit”, aldus Guy De Winne, managing director van Newtec.

Bedrijven in onder andere de industriële sector hebben alsmaar meer te maken met internationale concurrentie. Het is voor hen dus zaak om toekomstgerichte veranderingen door te voeren. Newtec is één van de 16 bedrijven die het label van Agoria reeds heeft mogen ontvangen. “We streven naar een zelfregulerende omgeving waar iedereen zo veel mogelijk zelfstandig kan werken en à la minute feedback kan geven”, verduidelijkt Guy De Winne. “Het is een win-winsituatie. Het verloop in ons bedrijf is erg beperkt en toen we het veranderingsprogramma afgerond hadden, was er een productiviteitsstijging van meer dan 10%.” Newtec wierf het afgelopen jaar tien nieuwe medewerkers aan en zoekt nog versterking. Vandaag beschikt het bedrijf over 400 werknemers in 30 landen.

Agoria lanceerde het veranderingsprogramma om maakbedrijven in de transformatie naar fabrieken van de toekomst te begeleiden. “In het programma wordt veel focus gelegd op het menselijke aspect, want bedrijven die wereldtop willen zijn, hebben naast toptechnologie ook topmedewerkers nodig”, legt Marc Lambotte, ceo van Agoria uit. De resultaten van het programma spreken na vijf jaar voor zich. Ondertussen kregen 16 bedrijven het label Fabriek van de Toekomst. De productiviteit steeg er, afwezigheid daalde en het aantal jobs nam gemiddeld toe met 11 procent. 265 andere bedrijven volgen momenteel het programma.