Newtec mag zich "factory of the future" noemen

0000000newtecSinds 3 februari zijn de eerste Belgische bedrijven bekend die zich “Factory of the Future” mogen noemen.  Het gaat om vier bedrijven uit verschillende sectoren: Dentsly Implants uit Hasselt, dat tot de wereldtop behoort op de markt van de tandimplantaten, Continental Mechelen dat ABS-systeemcomponenten en volledig afgewerkte remsystemen voor personenwagens produceert, Provan dat vanuit zijn vestigingten in Genk en Bilzen onder meer laswerken en laser- en plaatbewerking aanbiedt en Newtec uit Sint-Niklaas.

Newtec, dat wordt geleid door CEO Serge Van Herck,  is een specialist in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van materiaal en technologie voor satellietcommunicatie. Software, hardware en functionaliteit van elk toestel worden aangepast aan de wensen van de klant. De productiesite in Erpe-Mere is er één op maat van deze high mix/low volume-markt. De belangrijkste transformaties binnen het traject van Made Different  waren de uitrol van een digital factory, de introductie van end-to-end engineering en de omarming van een human centered productieproces.

Het project “Factory of the Future” maakt deel uit van het actieplan Made Different van de Vlaamse regering, technologiefederatie Agoria en het collectief onderzoekscentrum Sirris. Met dit plan willen de initiatiefnemers de Vlaamse maakindustrie versterken en in de wereldtop laten meespelen. Het actieplan Made Different wil de maakindustrie in Vlaanderen een toekomst geven in het industriële landschap van de 21ste eeuw door te sensibiliseren, te informeren en te begeleiden.