Next Apps gooit hoge ogen in Japan en Rusland

bg-3-600x600Next Apps is een mobiel app bedrijf uit Eksaarde dat in augustus 2014 is opgericht door Wim Van Buynder en Christophe Todts en dat zich specialiseert in het bouwen van native apps voor IOS en Android. De startup mocht dus deze maand twee kaarsjes uitblazen en kan terugblikken op een mooi parcours. “We zetten in op het maken van nuttige en gebruiksvriendelijke apps”, zegt Wim Van Buynder.  “We spelen niet enkel een uitvoerende rol, maar zijn ook al betrokken bij het vormen van het concept. Simpliciteit staat bij ons voorop, zowel in onze meetings en ons plan van aanpak als in de vormgeving en de uitwerking van de apps.”

“Wat ons vooral van andere digital agencies onderscheidt”, zegt Wim Van Buynder, is dat we geen klassiek organisatiemodel hanteren zoals zij, maar de we ons organiseren als een “digital product studio” die de eigen ervaring aanwendt in het belang van onze klanten hun projecten. Eigen initiatieven zoals Peuter Zoo, Stripmunk en recent nog Colorcube (foto), een spel waarvoor is samengewerkt met Sean Dhondt en dat zelfs in Rusland en Japan de pers haalde, leveren een schat aan kennis en ervaring op, die we optimaal inzetten bij het ontwikkelen voor klanten.”

Omdat Berlijn de hotspot is voor Europese startups trok Nextapps er dit jaar al twee keer naar toe. “Het is erg belangrijk om te leren van anderen”, zegt Wim Van Buynder daarover.

Ondertussen blijft het bedrijf groeien. Recent opende het ook een tweede kantoorruimte in het Lokerse bedrijvencentrum ICL.