Next Apps lanceert Cookle : de missing link tussen smartphone en kookboek

cookleHet Lokerse appbedrijf Next Apps, heeft met Cookle een mobiele app op de markt gebracht die het mogelijk maakt om via smartphone of tablet recepten op te zoeken in de papieren kookboeken die je thuis hebt staan. Hiermee blaast Next Apps een frisse wind door de culinaire boekensector. In de disruptieve markt van technologie en onlinemedia, ontstaan goede ideeën dikwijls bij niet-gevestigde spelers. Door out-of-the-box te denken leidt een nieuwe invalshoek plots naar nieuwe dienst of een nieuw product. Een van die nieuwe diensten is Cookle.

“Het gaat om een snelle mobiele applicatie die een index van gerechten en ingrediënten bevat die in kookboeken staan”, zegt Wim Van Buynder van Next Apps. “Cookle vertelt de smartphonegebruiker die in de supermarkt zijn oog op asperges laat vallen, voor welke gerechten uit de kookboeken asperges nodig zijn en welke andere ingrediënten daar ook bij nodig zijn.”

Johan Ghysels van uitgeverij Lannoo was alvast onder de indruk. “Dit is een app die ervoor zorgt dat traditionele kookboeken in de digitale wereld hun waarde behouden”, liet hij optekenen.

“Op termijn zal Cookle evolueren naar een culinair platform dat hobbykoks, chefs en uitgeverijen online op een hedendaagse manier met elkaar verbindt”, geeft Wim Van Buynder nog aan.