Next Apps lanceert gratis app voor stripverzamelaars

stripappStripelMagazine-1024x638Op het stripfestvial van Turnhout lanceerde Next Apps uit Eksaarde afgelopen weekend de gratis app Stripmunk als opvolger van de populaire Belgische app Stripapp. Next Apps is een mobiel app bedrijf dat in augustus 2014 is opgericht door Wim Van Buynder en Christophe Todts en dat zich specialiseert in het bouwen van native apps voor IOS en Android. “We zetten in op het maken van nuttige en gebruiksvriendelijke apps”, zegt Wim Van Buynder.  “We spelen niet enkel een uitvoerende rol, maar zijn ook al betrokken bij het vormen van het concept. Simpliciteit staat bij ons voorop, zowel in onze meetings en ons plan van aanpak als in de vormgeving en de uitwerking van de apps.”
“Via Android en het web is  Stripmunk, dé oplossing om stripverzamelingen te beheren”, zegt Wim Van Buynder.  “De app is gratis beschikbaar op www.stripmunk.be of voor smartphones en tablets in The App Store en op Google Play.”

Voor stripverzamelaars die af en toe vaststellen dat ze een strip hebben gekocht die al in hun kast zit, biedt Stripmunk de ideale oplossing. Deze app is een handige tool om verzamelingen op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier te beheren.

“Het volstaat voor de gebruiker om de reeksen te kiezen die hij verzamelt en dan binnen de reeks aan te duiden welke strips hij al bezit”, geeft Wim Van Buynder aan. “Veel eenvoudiger kan het niet worden. Leuk aan Stripmunk is dat niemand zelf de reeksen of strips hoeft in te geven, deze zitten allemaal klaar met prentjes en korte inhoud. Momenteel zitten er meer dan 15.000 strips in de database en dit aantal groeit dagelijks.”

Daarnaast bevat de app een aantal extra opties die het leven van de stripverzamelaar behoorlijk aangenaam kunnen maken. Zo kunnen zestrips toevoegen aan een verlanglijstje of kunnen ze aanduiden aan wie ze eventueel een strip uitleenden. Stripmunk houdt het allemaal bij. Wie in een winkel of op een beurs staat, kan snel even de barcode scannen om te zien of de strip in kwestie al deel uitmaakt van zijn verzameling.

Stripmunk is gratis te downloaden in The App Store en op Google Play, of gratis te
gebruiken op http://app.stripmunk.be