Colorcube, de mobiele applicatie van het Lokerse Next Apps, heeft wereldwijd grote successen behaald. Het puzzelspel met kleuren en vormen behaalde op een week tijd meer dan 1 miljoen downloads in 124 landen.

Next Apps werd in 2014 opgericht door Wim Van Buynder en Christophe Todts. Nadien kwam Sander Versluys er nog als vennoot bij. Het bedrijf uit Lokeren ontwikkelt mobiele applicaties met een focus op een meer diepgaande relevantie. “Eén van onze doelstellingen bij de oprichting was om een spel te maken dat wereldwijd succes boekt en als kwaliteitsapp wordt opgepikt. Het maken van dat spel heeft heel wat tijd in beslag genomen, aangezien we aan Colorcube tussen onze klantenopdrachten werkten”, vertelt Wim Van Buynder. In 2016 was Colorcube een feit. Voor het spel werd samengewerkt met Dieter Stein, een bekroond bordspelontwerper uit München.

Free app of the week

Bij de lancering kreeg het spel, dat in 33 verschillende talen werd uitgebracht, meteen een prominente plaats op de homepagina van de App Store. De oorspronkelijke doelstelling van Next Apps werd dus makkelijk behaald. Maar bij de aankondiging van de iPhone 7 door Tim Cook in september vorig jaar, gebeurde het onverwachte. “Tim Cook sprak tijdens zijn keynote over de App Store”, legt Wim Van Buynder uit. “Achter hem kwamen er op een scherm enkele logo’s van applicaties in beeld. Colorcube zat daar ook bij. Dertig seconden live op primetime wereldwijd uitgezonden. Ik viel letterlijk van mijn stoel.”

En het werd nog beter voor Next Apps. Met de banner Free app of the week werd Colorcube tijdelijk gratis aangeboden door Apple. De mobiele applicatie boekte in geen tijd een gigantisch succes. “Apple promootte onze applicatie wereldwijd via de App Store en op hun sociale mediakanalen, met als gevolg: opnieuw miljoenen mensen die dit uniek puzzelspel hebben leren kennen.”

Groeien

Dat succes heeft ook z’n gevolgen voor het bedrijf. Zo verhuist Next Apps op 1 september van het industriepark naar het Stationsplein in Lokeren. “Onze vorige locatie was te klein voor zes personen. In de nabije toekomst komen er bovendien nog een drie à vier medewerkers bij. Een verhuis was dus echt wel nodig. Bovendien zijn onze nieuwe kantoren veel beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Het vormt dus een ideale uitvalsbasis om verder met frisse ideeën aan de slag te gaan”, besluit Wim Van Buynder.