Het nichebedrijf en start-up WelloPet bestaat één jaar en dat is voor de zaakvoerders de gelegenheid om zondag aanstaande 3 september een soort Open Deur Dag te organiseren met tien workshops over huisdieren, met focus op honden en katten. Eén jaar na de opstart werken bij WelloPet al vier voltijdse mensen en acht freelancers onder leiding van dierenarts Ben Hilderson en manager Rudy Lefèvre.

Lefévre noemt zijn start-up graag een platform van allerlei experten die te maken hebben met verzorging van katten en honden, inclusief dus een dierenarts maar ook meer. De initiatiefnemers, waaronder ook Rudi De Kerpel (van Eurotuin), vonden dat er tussen  dierenartspraktijken en dierenspeciaalzaken ruimte was voor dit innovatieve concept. WelloPet is een soort van Pet Health Centre ofte een one-stop gezondheidscentrum voor de verzorging en behandeling van honden en katten. In een ruimte van 250 vierkante meter verzamelt WelloPet expertise én faciliteiten voor consultatie, onderzoek en ingreep, gedragstherapie en workshops.

Na één jaar werking maakt Rudy Lefèvre een balans op. “We zijn erg goed geslaagd in het laagdrempelig karakter van onze service”, aldus de manager. “Wie komt, waardeert ook onze diensten. Een tevredenheidsenquête leert ons dat 9,3 op de tien klanten best tevreden zijn. Een zaak opstarten is een kwestie van het vertrouwen winnen van de markt. Klanten zijn eerste aarzelend maar eens ze de weg gevonden hebben, zit het snor. We zijn in het eerste jaar ook begonnen met het aanbieden van abonnementen voor allerlei diensten en ook dat mag een succes genoemd worden.”

Rudy Lefèvre was in een eerder leven meer dan een decennium lang ceo van de winkelketen AVEVE. Hij gelooft sterk in het aanbieden van diensten als meerwaarde voor de klant.