Als we berichten in de media mogen geloven dan zou Hein Vanhaezebrouck, de (West-Vlaamse) succestrainer en kampioenmaker van AA Gent, de best betaalde voetbaltrainer zijn van het hele land. Hij zou zonet een contractverlenging in de wacht gesleept hebben tot en met 2019, en dat ging gepaard met een grote loonopslag.

Precieze bedragen worden door niemand genoemd, maar één krant meent te weten dat zijn wedde nu schommelt rond de 1 miljoen euro op jaarbasis. Niemand zou beter doen in het Belgische trainerskorps, of het zou de Spaande bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez moeten zijn. Vanhaezebrouck zelf en AA Gent-voorzitter Ivan De Witte onthouden zich van elke commentaar. Ivan De Witte is vanuit zijn beroepservaring (selectiekantoor De Witte Morel, nu Hudson) erg vertrouwd met het onderhandelen van personeelscontracten.

Vanhaezebrouck kan bij AA Gent al een behoorlijk gestoffeerd sportief palmares voorleggen, met onder meer een landstitel en deelname aan de vetpotten van de Champions League. Vooral dat laatste visitekaartje was er eentje dat tellen kon want het kampioenenbal bracht AA Gent om en bij de 33 miljoen euro op. Dan is 1 miljoen euro een relatief klein bedrag natuurlijk en dat zal Ivan De Witte ook wel weten. Nu nog een nieuwe kampioenstitel versieren en de uit Lauwe (nabij Kortrijk) afkomstige Vanhaezebrouck krijgt bovenop zijn royale wedde allicht ook een standbeeld in Gent. Sir Alex Fergusson van Manchhester United achterna als het ware. Gent