Businesspark16 FUTURNOp donderdag 8 oktober werd in Melsele het gloednieuwe bedrijvenpark “Businesspark 16” officieel geopend door de Beverse burgemeester Marc Van De Vijver.

Businesspark 16 is een multifunctioneel KMO-park van de Kortrijkse projectontwikkelaar Futurn dat een thuis creëert voor 21 bedrijven. Op dit ogenblik is reeds 75% verkocht. De bouwwerken werden gerealiseerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels.

Tijdens deze feestelijke opening ging de beheerder van het park, SCMS-Ceusters, dieper in op enkele trends op de bedrijfsvastgoedmarkt.  Philippe Van den Broeck, had het in dit verband met name over de noodzaak dat van overheidswege maatregelen worden genomen om de logistieke ondernemingen te steunen, omdat in onze buurlanden logistieke bedrijven die zich willen toespitsen op het servicen van e-commercebedrijven een voorsprong aan het opbouwen zijn op onze ondernemingen .

Het nieuwe bedrijvenpark is pal aan de E17 gelegen en biedt dus een zeer grote zichtbaarheid aan de bedrijven die er hun intrek nemen. De units hebben oppervlaktes van  250 m² tot 537 m² en 2 kopgebouwen met kantoorruimtes.

In zijn totaliteit zorgt het park voor zo’n 100 extra arbeidsplaatsen. Bedrijven zoals Alkobel, Farmad, Miraflor  en Restimco nemen hier binnenkort hun intrek.

Heidi Louagie van Alkobel, een specialist in signalisatie, verwoordt met de volgende woorden wellicht de algemene teneur: “De ligging, de bereikbaarheid en de uitstraling van de gebouwen zijn troeven die voor een vestiging in “Businesspark 16”.