De internationale hotelgroep Zannier Hotels geeft met 1898 The Post nieuw leven aan het voormalig postkantoor aan de Korenmarkt. De eerste gasten hebben intussen al hun intrede gemaakt in het nieuwe luxehotel in hartje Gent, dat in totaal 38 kamers telt.

Het interieur neemt de gasten opnieuw mee naar vervlogen tijden. De restauratie van het hotel gebeurde met veel respect naar de geschiedenis die het gebouw uitademt. Zo past alles binnen het tijdperk wanneer het pand werd opgetrokken. De authentieke traphallen met marmer, hoge ramen en houten vloeren vormen een rustgevende combinatie met het antieke meubilair.

Geschiedenis

Bijna een eeuw deed het beschermde monument dienst als postkantoor en verdeelcentrum. In 1998 werd het gebouw verkocht en omgedoopt tot winkelcentrum, maar zonder succes. Na enkele jaren van leegstand kwam er opnieuw een bloeiend economisch winkelcentrum met supermarkt Albert Heijn, drie modewinkels en Pain Quotidien. Dat centrum wordt nu aangevuld met een luxehotel op de twee bovenste verdiepingen van het gebouw. In 1898 The Post bevindt zich ook cocktailbar The Cobbler dat voor iedereen, ook niet-hotelgasten, toegankelijk is.

Zannier Hotels werd opgestart door de Franse ondernemer Arnaud Zannier en is sinds 2011 actief op de internationale hotelmarkt. Officieel is de groep in Gent gevestigd.