Nieuw model om reëel energieverbruik gebouwen in te schatten

slimme-geit-laureatenMarc Delghust (tweede van links op de foto) van de UGent kreeg op 20 oktober een 3D geprinte innovatie-award voor zijn bijdrage “Meer nauwkeurige energiebesparingsvoorspellingen voor woningen: een pragmatische BIM-aanpak zowel met als zonder eigen BIM-model” aan het gerenommeerde NZEB Symposium – Passive & Beyond.

Topprofessionals uit de bouwsector kwamen er samen om te luisteren naar de innovaties van twintig experten en de beleidsvisies van diverse politici.

Volgens Els Vanden Berghe, directeur van Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen, dat de award voor de tweede keer organiseerde, bewijst de hoogstaande kwaliteit van de ingezonden bijdrages het hoge niveau van de innovatie in de Vlaamse bouw.  De bijdrage van Delghust stak er toch bovenuit omdat zijn model ontwerpers in staat stelt om op een eenvoudige en snelle manier een realistische inschatting te maken van het reële energiegebruik van een gebouw.

Naast Marc Delghust werden ook Elisa Van Kenhove van de Universiteit Gent en Glenn Reynders van EnergyVille genomineerd voor de Slimme ‘GEIT’. Voor wie het nog niet wist: GEIT staat hierbij uiteraard voor Gebouw, Energie-efficiëntie, Innovatie en Techniek.