Basware voegt door partnerschap met Doccle meer bedrijven toe aan ecosysteem

BramBasware, de Finse leverancier van e-invoicing- en purchase-to-pay-oplossingen die zijn Belgische kantoor heeft in Erembodegem, is een partnership aangegaan met Doccle, een centrale, online digitale oplossing waar eindgebruikers kunnen verbinden met hun leveranciers en hun documenten kunnen ontvangen, ondertekenen, betalen én veilig archiveren. Dankzij het partnership krijgen de meer dan 700.000 ‘Docclers’ toegang tot het open netwerk van Basware om in contact te treden met grote en kleine bedrijven. Hét grote voordeel voor die bedrijven is de mogelijkheid om hun totale uitgavenstroom via één kanaal te kunnen afleveren bij hun klanten, waardoor de acceptatie veel eenvoudiger verloopt. Eindgebruikers kunnen na activatie van hun Doccle account met één simpele muisklik toegang krijgen tot documenten van tal van dienstverleners.

Het Doccle-platform biedt Basware de juiste faciliteiten om rechtstreeks in contact te treden met hun eindgebruikers. Anderzijds krijgt Doccle via het open netwerk van Basware de unieke mogelijkheid om verder te groeien en uit te breiden. Het is een win-winsituatie voor klanten van beide bedrijven waarbij eenvoud en algemene aanvaarding voorop staan.

Dany De Budt, Country Manager van Basware: Dit nieuwe partnership biedt ons enorme mogelijkheden om de immense gap tussen de grote bedrijven, KMO’s, zelfstandigen en consumenten verder te dichten. Ook het partnership met Codabox, nog niet zo lang geleden aangekondigd, kaderde in onze missie om steeds meer bedrijven aan ons ecosysteem toe te voegen. Het grote voordeel van ons netwerk is dat het een platform voor alle spelers wil zijn: B-to-G, B-to-grote bedrijven, B-to-KMO en uiteraard ook B-to-C. Via weloverwogen partnerships met kwaliteitsvolle spelers proberen we zo veel mogelijk partijen te bereiken en te integreren. Het blijft uiteraard onze missie om e-invoicing op een eenvoudige en gemakkelijke manier aan tal van partijen aan te bieden, voor een zo breed mogelijke acceptatie.”

Bram Lerouge (foto), CEO van Doccle:Door in zee te gaan met Basware breiden we onze dienstverlening naar zowel particuliere als professionele gebruikers enorm uit. Onze oplossing biedt Basware de mogelijkheid om hun eHR aanbod sterk te laten evolueren. Met 700.000 gebruikers en bijna 20 grote partners zijn we een belangrijke speler, toch zien we nog grote opportuniteiten voor KMO’s en ondernemingen. Als consument bouw je op Facebook je relaties uit met vrienden, maar waar verbind je met leveranciers? Of klanten? Wij geloven dat Doccle deze rol op zich kan nemen en we zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Basware ons dichter bij dit doel brengt!”

Ter illustratie enkele cijfers van de Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging (DAV): per jaar worden in België 1 miljard facturen verstuurd waarvan in 2015 voor het eerst meer dan de helft elektronisch! De DAV stelt verder dat de potentiële mogelijke kostenreductie voor de ondernemingen ongeveer 3,5 miljard euro bedraagt… Steeds meer bedrijven zetten dus de stap naar e-invoicing. Deze techniek is beschikbaar en de softwareleveranciers zoals Basware zijn er al lang klaar voor. Het feit dat er vanaf 2016 een bijkomende investeringsaftrek voor digitale investeringen mogelijk is, zal deze trend ook wel positief beïnvloeden.