Nest. Dat is de naam van het nieuwe restaurant van Hotel Van der Valk Beveren dat onlangs zijn deuren heeft geopend. De opening maakt deel uit van de vernieuwingsoperatie van het hotel. Zo kwam er de voorbije jaren ook al sushibar Ozzo en wellnesscentrum Boost bij. “Hiermee spelen we in op de groeiende populariteit van ons hotel als eetlocatie. Met Nest trekken we het aantal couverts op van 160 naar 200”, aldus zaakvoerder Tim Van der Valk.

Hoewel er nu voor meer mensen plaats is om te komen eten, is het nieuwe restaurant huiselijker ingericht. “Een hele uitdaging om meer plaats te kunnen bieden, maar toch sfeer en gezelligheid te creëren”, verduidelijkt Tim Van der Valk. “De blikvangers zijn de centrale bar en de open keuken.” Het hotel met Nest meer inspelen op de beleving. “We zullen niet meer het gewone restaurant van voorheen zijn. De klassieke gerechten zullen evenwel blijven, maar we kiezen nu ook bewust voor concepten als foodsharing en het gebruik van hot stones. Eén keer per week zal er in de open keuken ook aan live cooking worden gedaan.”

Restaurant Nest is bovendien een eerste stap richting de realisatie van een nieuw gebouw dat vijf verdiepingen zal tellen. De nieuwe vleugel zal voor een uitbreiding van zestig kamers zorgen. “Er komen executive rooms en vip-suites, maar ook een tiental studio’s en enkele familiekamers”, zegt Tim Van der Valk. De aanvraag voor de bouw is ingediend. Indien alles goed verloopt, starten de starten na de winter. Het bouwproces zal zo’n twee jaar in beslag nemen.