Lameire Funderingstechnieken heeft het nieuwste model van de Bauer RG22 S aangekocht. Daarmee investeert het bedrijf uit Eeklo in de aankoop van een state-of-the-artfunderingsmachine, die nog diepere funderingen en beschoeiing kan uitvoeren. Het gaat om een investering van ruim twee miljoen euro. De machine werd voor het eerst ingezet op de werf van de nieuwe productiesite van Agristo in Wielsbeke. Daar worden 530 grondverdringende schroefpalen tot 14 m diepte in verschillende diameters uitgevoerd als fundering voor de waterzuivering.

De nieuwe hoogtechnologische machine beschikt over grote hydraulische debieten om vier verschillende technieken uit te voeren. De vooruitstrevende technologie kan daarenboven parameters in druk en weerstand accuraat registreren. Lameire wil met de aankoop een antwoord bieden op de uitdagingen van de toekomst. “We breiden onze mogelijkheden uit qua diepte en kunnen sneller inspelen op de noden van onze klanten”, zeggen ceo’s Yves en Bart Lameire. “De opstart en oplevering van de werken zullen nog vlotter gebeuren, wat cruciaal is bij funderingen en beschoeiing die in het begin van de werkzaamheden worden uitgevoerd.”

Lameire Funderingstechnieken bestaat sinds 1969 en werd oorspronkelijk als loonwerkbedrijf voor de landbouw opgericht door Cyriel Lameire. Het bedrijf was in de jaren 70 één van de pioniers in putfunderingen en maakte in 1976 de volledige omschakeling naar gespecialiseerde funderingstechnieken. Vandaag beschikt Lameire over een team van 41 medewerkers, een eigen studiedienst en een modern machinepark om meer dan 20 verschillende technieken uit te voeren. Ondertussen staan Yves en Bart Lameire, de kleinzonen van Cyriel, aan het hoofd van het bedrijf. De familie J. Ide stapte in 2015 in het bedrijf.