Nieuwe ateliers FTI Lab HoGent feestelijk geopend

ahsWat in de volksmond het ‘Textielinstituut’ heet, heeft nu officieel plaatsgemaakt voor het ‘Fashion and Textiles Innovation Lab’ op de site Buchtenstraat van de HoGent. Op donderdagavond 20 oktober zijn de gloednieuwe ateliers feestelijk geopend.

Algemeen directeur Bert Hoogewijs (midden op e foto) van de HoGent kreeg steun van Erik Magnus (links op de foto), directeur van Creamoda en Fa Quix (rechts op de foto), directeur-generaal van Fedustria, om het lint te knippen.

Het FTI Lab zal de industrie en de toekomstige spelers binnen het werkveld overtuigen van de mogelijkheid tot een gedigitaliseerde, hightech en duurzame textiel- en kledingindustrie. Bedrijven en designers zullen er terechtkunnen voor ondersteuning door experts in verschillende technieken, grondstofkeuze en afwerkingen bij de uitwerking van nieuwe producten en processen.

 Ook de nodige CAD/CAM software, 3D bodyscanner, digitale printers, automatische cutter, confectiemachines, weefgetouwen, breimachines, fantasiespinmachine en verf- en coatingapparatuur zijn er aanwezig.

Kortom, het FTI Lab is een plaats waar bachelors in de mode- en textieltechnologie hand in hand met de onderzoekers en het werkveld inspelen op de maatschappelijke megatrends en evoluties in de maakindustrie