Nieuwe award voor Gentse headhunter Accord Group?

aaahrVoor het vijfde jaar op rij belonen de HR Excellence Awards de HR dienstverleners belonen die uitblinken op het vlak van innovatie, kwalitatieve dienstverlening en toegevoegde waarde voor hun klanten. Voor de genomineerde firma’s vormen de HR Excellence Awards dan ook de ultieme erkenning door de sector voor hun doordachte strategie en visie én voor de kwaliteit van hun medewerkers.

Vanaf deze vijfde editie worden de genomineerden vergeleken op basis van een concrete casestudy die zij zelf binnen hun specifieke expertisegebied mogen kiezen. Het kan onder meer gaan om talentacquisitie, staffing, diversiteitsbeheer, HR transformatie, HR technologie en automatisering, ‘employer branding’, sociale relaties, payroll en compensation & benefits. Op basis van een rondvraag bij 1.350 hr-professionals en 750 andere beslissers op C-levelniveau wordt een shortlist van genomineerden opgemaakt voor de vijftiencategorieën waarin een winnaar uit de bus komt. Een onafhankelijke jury, die onder voorzitterschap van Mia Vanstralen, director HR SO Delivery EMEA van IBM, bestaat uit Annette Böhm (KBC), Sonia Frey (De Lijn), Annelies Missotten (GlaxoSmithKline), Frédric Nolf (IBA), Michel Symons (Bristol Myers Squibb), Christine Thiran (Cliniques Universitaires Saint-Luc), Stephan Van Lierde (RTBF) en Jean-Marc Verbist (Belgacom) brengt zijn stem uit die voor 70% telt, terwijl ook de hr-community een stem kan uitbrengen die voor 30% telt. In de categorie “Best Executive & Talent Search Company” ging Accord Group vorig jaar met de prijs lopen. Het Gentse bedrijf is opnieuw genomineerd en kan dus zichzelf opvolgen, in deze wedstrijd die de enige is in België, die op een gestructureerde en 100% objectieve manier uitmuntendheid en innovatie op het vlak van human capital management erkent. De andere genomineerden in deze categorie zijn Ahead, Bakker & Partners, Hudson, Mercuri Urval en Transearch International.

Volgens topman Fabiaan Van Vrekhem, die voor Accord Group een eigen methode ontwikkelde om talent te screenen op de capaciteit om te kunnen omgaan met de steeds snellere en complexere veranderingen in het bedrijfsleven, is de nominatie van Accord Group, een erkenning voor de innovatieve aanpak en ondernemende aanpak van een nog altijd relatief kleine speler in deze moeilijke sector.