Thomas Van den Driessche, ceo Newtec

PMV, dat beloftevolle ondernemingen financiert, en het durfkapitaalfonds Smartfin rond Jurgen Ingels hebben een meerderheid van het satellietcommunicatiebedrijf Newtec uit Sint-Niklaas verworven. De overname zorgt ook voor een wissel aan de top van het Oost-Vlaamse technologiebedrijf. Serge Van Herck werd als ceo opgevolgd door Thomas Van den Driessche, die sinds 2013 commercieel directeur is. Newtec levert producten en oplossingen aan televisie-omroepen, verleners van telecommunicatiediensten, integratoren en satellietoperatoren.

Serge Van Herck nam tien jaar geleden de fakkel over van Jean-Marie Maes en Dirk Breynaert, die Newtec in 1985 hadden opgericht. Onder zijn bewind internationaliseerde het bedrijf uit Sint-Niklaas fors. Newtec realiseert bijna zijn hele omzet in het buitenland. Thomas Van den Driessche behaalde een master elektronica en marketing aan de Universiteit Gent en is de laatste 15 jaar actief in de sector. “We kijken allen uit naar de verderzetting van onze strategische weg”, zegt nieuwbakken ceo Thomas Van den Driessche. “Er zijn zoveel gemeenschappelijke doelen die onze industrie overstijgen. Ik kijk ernaar uit om hier resultaat uit te halen en ons team te motiveren.”

Voor de overname door PMV en Smartfin was Newtec in handen van zijn oprichters en het management. Volgens De Tijd zou de overnameprijs meer dan 50 miljoen euro bedragen. Naast de hoofdzetel in Sint-Niklaas heeft het Europese bedrijf ook nog commerciële vestigingen in Dubai, Singapore, Beijing, Sao Paulo en Stamford.