Nieuwe generatie bedrijfspoorten beperkt energieverlies

aaapoortASSA ABLOY Entrance Systems, de Zweeds-Finse marktleider in automatische toegangssystemen, waarvan de Belgische vestiging voor bedrijfspoorten gevestigd is in Melle, brengt met de Albany RR3000 ISO een geïsoleerde hogesnelheidspoort van de nieuwe generatie op de markt. De ontwikkeling ervan betekent een revolutie op de markt voor robuuste, performante poorten.

De Albany RR3000 ISO combineert de thermische prestaties van een sectionaalpoort met de operationele efficiëntie van een hoog performante poort. Deze hybride oplossing opent en sluit tegen een maximumsnelheid en met een minimaal energieverlies.

“Grote, energie-intensieve gebouwen staan vaak voor moeilijke milieu-uitdagingen. Toegangsautomatisatie is de eerste stap in het reduceren van een hoog energieverbruik en draagt bij tot het verbeteren van de efficiëntie en prestaties van gebouwen”, zegt Rudy Van Laer, Sales en service manager HPDS. “ Het 50 mm dikke, thermisch geïsoleerde paneel van deze snelle rolpoort heeft een thermische onderbreking binnen elke poortlamel. Dit innovatieve design garandeert optimale thermische prestaties, zonder warmteverlies en condensatie.”  .

De poort is naadloos geconstrueerd zonder scharnieren, steunarmen of cilinders, voor dagelijks intensief continu gebruik en vlotte bediening. De poortlamellen werden zodanig ontwikkeld, dat ze elkaar nooit raken wanneer de poort op en neer rolt. De ontwikkeling van dit nieuwe product is naar het zeggen van het bedrijf te danken aan jarenlange ervaring in het bieden van oplossingen voor koude opslag, productie en distributie.