Nieuwe Gentse fitnessclub biedt ook ondernemers kans om te ontstressen

 

venicebeachDe in september geopende nieuwe Gentse fitnessclub Venice Beach, een initiatief van de fitness-professionals Joachim Massinon en Nils Maes plukt de vruchten van de nieuwe aanpak met originele workouts, met bijvoorbeeld ook aandacht voor martial arts. De naam van de fitnessclub verwijst naar Venice Beach in Los Angeles waar verrassende boydmoves en sport in ieders genen lijken te zitten.  

Venice Beach mikt in eerste instantie op mensen die resultaat willen halen via een aangepast trainingsschema. “Om fit te zijn moet je nu eenmaal hard werken”, zegt Joachim Massinon. “Maar hard werken hoeft ook niet te betekenen dat de mensen somber moeten afzien. We gaan voor een combinatie van hard werken en fun.  Het resultaat is daarbij fysiek resultaat maar meer dan dat : spiermassa is niet het enige wat telt, en we proberen samen met de klant ook resultaat te halen in de vorm van etra energie, vermindering van stress en maximaliseren van je potentieel en dat altijd vanuit de sterktes en niet vanuit de zwaktes. We willen ‘dynamiseren’  zodat mensen zich echt prima gaan voelen. Onze baseline is niet voor niets “Let us make you happy”. Iedereen is welkom, al mikken we niet op de grote massa. Wel op mensen met een compatibele mindset. Jong of ouder doet niet terzake. Het gaat meestal om creatieve ondernemende mensen met een drukke agenda. Dit kunnen zakenmensen zijn maar evengoed zelfstandigen, creatieven, studenten of thuiswerkende vrouwen. Bij de mensen die tot nu toe zijn ingeschreven zitten 60% vrouwen en 40% mannen. Veel vrouwen appreciëren onze gepersonaliseerde aanpak en vinden bovendien onze minimalistische no-nonsense inrichting zeer stylish en puur.”

 De keuze voor de Ghelamco-site is niet toevallig. Die heeft als gevolg van het nieuwe stadion van AA Gent niet alleen een grote naambekendheid, maar is ook uitstekend bereikbaar en biedt aan he tknooppunt van de E17, de 40 en de R4 een zee van parkeerruimte. Joachim Massinon benadrukt ook nog eens dat Venice Beach heel anders is dan andere fitnessclubs. “We hebben bijvoorbeeld bewust geen enkel zittend krachttoestel. Want mensen zitten al een hele dag.” Ook de holistische aanpak met bijvoorbeeld ook advies rond lifestyle en voeding en de keuze voor een mooi gebouw dat van de hand is van architect Glenn Sestig maken van Venice Beach een sportclub die anders is dan de andere.