De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop van plantgoed voor land- en tuinbouwers. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Agro|aanneming binnen het project ‘Boeren planten bij Boeren’. Via het initiatief met de specialist in agrarische werkzaamheden, kunnen landbouwers de aanplantingswerken door collega-boeren aan de helft van het normale tarief laten uitvoeren.

“Met deze actie wil de Provincie de integratie van agrarische bedrijfsgebouwen in het landschap verbeteren”, zegt Gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor landbouw en platteland. “Aanplantingen bieden bescherming tegen weersomstandigheden en bevorderen de biodiversiteit. Een aantrekkelijk landbouwbedrijf draagt bovendien bij tot een positief imago van de land- en tuinbouwsector.” Iedere Oost-Vlaamse land- en tuinbouwer kan streekeigen bomen en struiken, klimplanten, kleinfruit en fruitbomen bestellen. Gratis nestkasten kunnen, zolang de voorraad strekt, eveneens worden aangevraagd. Met nestkasten voor de boerenzwaluw, mussen en vleermuizen wil de Provincie de hoevefauna bijkomende nestgelegenheid bieden.

Om het gewenste plantgoed en de nestkasten te bestellen moet de volledige bestelbon voor 15 januari 2017 verstuurd worden. Dat kan via mail aan filip.de.smet@oost-vlaanderen.be of via post naar Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, dienst Landbouw en platteland, W. Wilsonplein 2, 9000 Gent. De bestellingen zijn op 17 februari 2017 op het bedrijf van Karen Verplancke, de Schoonste boerin 2015, in Lochristi, af te halen.