Familiehulp, de aanbieder van een breed gamma thuiszorgdiensten, heeft in Kluisbergen een nieuwe vestiging van NOAH geopend. Het gaat om een kleinschalig dagverzorgingshuis waar oudere personen met een zorgbehoefte samen een gezellige dag kunnen doorbrengen in een warme, huiselijke omgeving. De nieuwe vestiging van NOAH bevindt zich aan de Oude Kwaremont op het Kwaremontplein.

NOAH staat voor nabijheid, opvang, aandacht en huiselijkheid en vormt een uniek concept van zorg op maat. De dagverzorgingshuizen richten zich op thuiswonende ouderen die al een beroep doen op een dienst voor gezinszorg of aanvullende thuiszorg. Naast leuke activiteiten worden er door de verzorgers van Familiehulp kleine persoonsverzorgende taken verricht. Op die manier wil NOAH een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt. Afhankelijk van de capaciteit vangt elke NOAH-vestiging gemiddeld tussen zes en tien ouderen per dag op.

Familiehulp beschikt momenteel over 32 NOAH-vestigingen. De voorbije maanden werden nog nieuwe locaties geopend in het Oost-Vlaamse Lovendegem en Zelzate. Het groeiende succes van NOAH bewijst de toenemende nood aan dagverzorging voor ouderen. Bovendien wil de organisatie de toenemende vereenzaming bij senioren een halt toeroepen via sociaal contact. Familiehulp is met meer dan 12.500 medewerkers actief in de thuiszorg in Vlaanderen en Brussel.