GENT – Grid Animation werkt samen met de Nederlandse productiehuizen Rubinstein Pictures en De Levita Productions om Daily Fables, ofwel De Fabeltjeskrant, weer naar het televisiescherm te brengen. Meneer de Uil en de vele andere figuren krijgen van het Gentse bedrijf een 21ste-eeuws uiterlijk.

“We zullen de avonturen van de bewoners van het Fabeltjesbos opnieuw tot leven brengen”, zegt Jan Goossen van Grid Animation. “De geliefde personages worden naar de 21ste eeuw gebracht met de toepassing van de meest geavanceerde animatietechnieken.” In plaats van met vilt, lijm en karton te werken zoals dat vijftig jaar geleden het geval was, worden er vandaag moderne computers ingeschakeld. Daarmee kan er tot 10 seconden per dag worden geanimeerd, wat ook van dit een tijdrovend en arbeidsintensief werk maakt.

In 2005 werd De Fabeltjeskrant nog uitgeroepen tot Beste Kinderprogramma Aller Tijden. Daarom wordt er ook met respect gewerkt aan de lange geschiedenis van de originele serie en zullen de scenario’s nog steeds klassieke waarden bevatten.

Internationaal

De Fabeltjeskrant was zeer succesvol. De nieuwe serie zal zich inspannen om een ​​zo breed mogelijk publiek te bereiken, ook buiten Nederland en België. In september 2018, 50 jaar nadat de eerste aflevering werd uitgezonden, verschijnt de eerste aflevering van de vernieuwde serie. In 2019 volgen er nog 52 nieuwe afleveringen. Tot dan is het nog even Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Grid Animation werd in 1995 opgericht als een postproductiedienstverlener. In de loop der jaren heeft het Gentse bedrijf de focus nog meer verlegd naar het perfectioneren van de afbeeldingen die worden geproduceerd voor sectoren zoals live-actie, animatie, reclame, games en muziekvideo’s. Sinds 2011 is er ook een Brusselse afdeling van het bedrijf.