Nieuwkomer Roots meteen beste gastro-bistro in Gault&Millau

ad85dfd0-a52a-11e6-83a7-5bf041931933Voor restaurantuitbaters en chef-koks, die als ondernemer een belangrijke rol spelen in het economische landschap, is het begin november elk jaar weer uitkijken naar de publicatie van de Gault&Millau-gids. De anonieme inspecteurs van de gids hebben deze keer meer dan 1.200 restaurants bezocht en gerecenseerd.

Ook dit jaar weer maken de Oost-Vlaamse resturants een zeer goede beurt in het kielzog van de absolute vaandeldrager Peter Goossens van Hof Van Cleve uit Kruishoutem. Met een onovertrefbare score van 19,5 op 20 is Hof Van Cleve al voor het zesde jaar op rij het beste restaurant in Vlaanderen. .

Ook de poulain van Peter Goossens, Michaël Vrijmoed van Vrijmoed uit Gent, die eerder al eens oor Gault&Millau werd uitgeroepen tot beste jonge chef van Vlaanderen, viel in de prijzen: hij kreeg een bekroning voor het beste dessert van het jaar.  Restaurant Vrijmoed kreeg van de anonieme inspecteurs van de gids net als de andere Gentse restaurants een score van 16 op 20.
Onmiddellijk daarna volgen Karel De Stoute en Publiek uit Gent, en D’Oude Pastorie uit Lochristi, die ondertussen eveneens vaste waarden zijn, met een score van 15 op 20. Daarna volgen nog tien restaurants uit Gent of de onmiddellijke omgeving met 14 punten. Daarbij ook de nieuwkomer Roots van Nele Victoor en Kim De Visschere (foto). Dit stemmige restaurant in het Gentse Patershol is nog maar open sinds januari en werd nu al uitgeroepen tot beste gastro-bistro. Na wat wij er afgelopen zomer op een schaduwrijk terras aten, kunnen we alleen maar bevestigen dat die bekroning meer dan terecht is. In een reactie aan De Gentenaar  gaven de uitbaters van Roots aan dat de bekroning hen enorm had verrast, maar dat ze “met de voeten op de grond blijven en ervoor willen blijven zorgen dat de mensen met een gelukkig en goed gevoel de tafel verlaten.”