Nieuw online veilinghuis Vavato schiet uit de startblokken

vavatojhs_20150420_AF7Y2087_454403Vavato, het gloednieuwe online veilinghuis van Pieterjan Van Emelen, Kevin Van de Vyver en Fons Tooten, schiet in Sint-Niklaas uit de startblokken. Het driekoppige Vavato-team, werkte samen met softwareontwikkelaar Rombit om het innovatieve platform op punt te zetten.

Vavato is een high-end, online veilinghuis gespecialiseerd in industriële goederen, rollend materieel, overstock en faillissementsgoederen. Via een innovatief platform, compatibel met mobiele toestellen, kunnen zowel kopers als verkopers veilingen on the go volgen.

Uit liefde voor de veilingsector richtte het startup trio een eigen veilinghuis op. “Op skivakantie analyseerden we onze huidige werksituatie – we komen alle drie uit de branche en hebben veel ervaring – en kwamen tot de conclusie dat veilingen transparanter, minder oubollig en toegankelijker moeten zijn. Vavato vult dat gat in de markt met een innovatief en gebruiksvriendelijk platform waar zowel particulieren als bedrijven eenvoudig kunnen meebieden”, klinkt het vol trots bij de oprichters.

Vavato is de frisse wind op de markt van online veilingen. Bij de klassieke veilingsite ben je verplicht om achter de computer te blijven zitten: een tijdrovende activiteit. Met Vavato is dat verleden tijd want het platform is compatibel met mobiele toestellen. De voornaamste focus ligt op industriële goederen, overstock, rollend materieel en faillissementsgoederen.

Daarnaast komen de zaakvoerders met een vernieuwende visie naar ondernemingen. Veilingen kunnen anoniem worden opgezet en op korte termijn worden de goederen dan succesvol omgezet in liquiditeit waardoor bedrijven sneller nieuwe investeringen kunnen maken. Vavato maakt de facto slapend geld wakker.

Drie maanden keihard werken, levert vruchten af. Want het bedrijf kan met een aanzienlijke hoeveelheid veilingen van start gaan. Van professioneel horecamateriaal en springkastelen tot exclusieve vliegtuigen en designmeubilair. “Dit overtreft onze stoutste dromen. Het is mede dankzij de steun van gevestigde ondernemers uit de streek dat we zo’n vliegende start kunnen nemen.”

Onder andere Michel Van den Brande, eigenaar van stellingbouwer Kontrimo en ster uit the Sky is the Limit, veilt zijn collectie oldtimers en luxewagens bij Vavato. Op maandag 4 mei gaan de eerste veilingen van start op vavato.com en kan iedereen meebieden. “Een spannend moment”, volgens de zaakvoerders.

Het frisse design is te danken aan softwarehuis Rombit. “Wat onze ingenieurs op 3 maanden tijd ontwikkeld hebben, is onwaarschijnlijk. Ik ben enorm trots op mijn mannen!”, glundert Jorik Rombouts, zaakvoerder van Rombit.

Voor de creatieve oprichters is het veroveren van de online veilingwereld slechts een eerste stap. “We zitten nog boordevol ideeën, maar onze belangrijkste focus is Vavato.” Pieterjan, Kevin en Fons, drie gedreven ondernemers van wie we in de toekomst dus nog veel van zullen horen!

 Michel Van den Brande geeft bij de grote opening van Vavato op zondag 10 mei in Sint-Niklaas,  een woordje uitleg bij de collectie oldtimers!