Niko neemt Zwitserse detectorenfabrikant over

aaaadebackerNiko Group uit Sint-Niklaas, die met vestigingen in Denemarken, Frankrijk, Nederland en Slowakije 620 mensen tewerkstelt en jaarlijks een omzet boekt van meer dan 130 miljoen euro,  kondigt de overname aan van M. Züblin AG, een familiale bedrijvengroep met hoofdkwartier in het Zwitserse Wallisellen. Dit Zwitserse bedrijf dat in 1986 werd opgericht, produceert detectoren voor lichtsturing en lichtarmaturen. Die worden gebruikt voor specifieke toepassingen in woningen/appartementen en voor commerciële en industriële gebouwen. De groep heeft eigen verkooporganisaties in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Polen en is vooral sterk aanwezig op de Zwitserse, Duitse en Oostenrijkse markt. De Züblin-groep heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 20 miljoen euro en stelt 65 mensen tewerk in de bovenvermelde landen.

Deze acquisitie past perfect in de groeistrategie van de Niko Group in het domein van detectoren en lichtsturingsproducten. Niko Group wil op dit vlak een belangrijke speler worden op de Europese markt. In dit domein nam Niko eerder ook de Deense bedrijven Servodan en Unotech over.  De overname van het Zwitserse Züblin past in de expansie in domotica-oplossingen zoals Niko Home Control en in de uitbreiding naar diensten, waarmee Niko zich verdedigt tegen reuzen als Schneider, Legrand, Siemens, ABB en GE.

Niko Group is ervan overtuigd dat mensen een moderne elektrische installatie verdienen die hen op een aangename manier comfort, controle en doeltreffendheid biedt. “Wij doen dit door een “compagnon de route” te zijn voor iedereen die de uitdaging aangaat om deze visie werkelijkheid te laten worden”, heet het bij het bedrijf, dat wordt geleid door CEO Jo De Backer.