Nog geen duidelijkheid voor medewerkers Friesland Campina Sleidinge

frieslandZuivelproducent Friesland Campina kondigde begin deze maand aan dat hij zijn vestiging in het Oost-Vlaamse Sleidinge, waar 134 medewerkers aan de slag zijn, wil sluiten. Voor een twintigtal onder hen, zo werd toen gezegd, zou de mogelijkheid bestaan om in de vestiging in Aalter aan de slag te gaan.  Als redenen voor de aangekondigde sluiting noemde de directie de afgenomen Europese vraag naar zuivelproducten, naast de verouderde productie-installaties en het feit dat de verpakkingen niet meer beantwoorden aan de eisen van de consument van vandaag.

In de vestiging in Aalter was voordien wel fors geïnvesteerd. Zo trok de Nederlandse groep in 2011 en 2012 liefst 36 miljoen euro uit om de productiecapaciteit in Aalter te verdubbelen. Dat zorgde de afgelopen jaren ook voor 90 extra arbeidsplaatsen.

De afgelopen weken vond volgens Jan-Willem ter Avest, Director Corporate Media Relations,  een consultatieronde plaats met de vakbonden. Die is nu afgerond, zodat de tweede fase van de onderhandelingen kan starten om een regeling uit te werken voor de medewerkers die normaal hun baan zullen verliezen. “Op dit moment is het nog niet mogelijk om daar meer details over vrij te geven”, zegt ter Avest nog.