Om de lange, donkere maanden tot aan de lente te overbruggen strijkt de populaire Gentse rooftopbar en -restaurant Gaston sinds half november voor vier maanden neer in een winterserre in de Gentse binnenstad. Op de groene binnenplaats van het Design Museum Gent vind je daar Hands On Gaston, een culinaire pop-up met een uitgepuurde kaart vol lokale tradities, artisanale recepten en ambachtelijke kwaliteitsproducten. De pop-uplocatie kan ook afgehuurd worden, met of zonder geleid museumbezoek.

De bijzondere samenwerking tussen Gaston en Design Museum Gent kwam tot stand naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Hands On Design. Deze expo focust op noeste ambacht en eerlijk handwerk en zet vakmanschap weer op het voetstuk dat het verdient. Hands On Design verenigt makers, designers en bedrijven met het oog op nieuwe producten die de meerwaarde en gevoelswaarde van handwerk in zich hebben.

Hands On Gaston vervolledigt het artisanale plaatje van de tentoonstelling met een ambachtelijke en lokaal geïnspireerde kaart. Daarbij gaat alle aandacht naar lokale tradities, artisanale recepten en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Zo is er een kaasbord van Jonge Bellie van de Gentse coöperatieve Het Hinkelspel, artisanaal gedroogde worst van slagerij Saint-Pierre of goeie ouderwetse Huufvlakke. Voor de grote honger staat er pasta al ragù met gemengd gehakt van Nevels Brasvarken en Belgisch Witblauw op de kaart. Hands on Gaston serveert ook een vegetarische hutsepot net als zijn befaamde varkenswangetjes met Nevels Brasvarken, winterraap, Gentse Gruut, Lotus Speculoos en Tierenteyn à l’ancienne. De gerechten gaan hand in hand met Gentse Roomer, Gentse Gruut of een glas wijn van het gerenommeerde huis Van den bussche.