Reisorganisatie Nordic, dat reizen naar Noorwegen, Zweden, Finland, Lapland en IJsland organiseert, heeft haar hoofdkantoor in Buggenhout te koop gezet. Eind augustus verhuist het bedrijf naar een grotere locatie in Londerzeel. Het aantal personeelsleden bij Nordic blijft de hoogte ingaan en momenteel gaat het reisbureau op zoek naar extra versterkingen. Het tweede kantoor in Gent blijft behouden.

De locatie in Buggenhout werd te klein om productief te blijven werken. “Daarenboven hebben we nood aan een eigen voorstellingsruimte. Die komt er in het ruimere pand in Londerzeel”, licht Maarten Raes, zaakvoerder van Nordic, toe. “Bovendien is de nieuwe ligging bij de A12 ideaal. In plaats van twee kantoren in Oost-Vlaanderen, zijn we geografisch nu beter verspreid. Dat zal het voor onze klanten aangenamer maken.”

De komende maanden zal uitgemaakt worden welke diensten in welk kantoor aangeboden zullen worden. “Een groot deel van ons aanbod zal echter in onze beide kantoren beschikbaar blijven”, zegt Raes. “Reizen naar IJsland worden enkel in het Gentse kantoor aangeboden, zoals dat ook nu het geval is.” Nordic werd in 1980 opgericht door Harry Van Lint en in 2008 voortgezet door Maarten Raes. Momenteel telt het bedrijf 17 medewerkers en is het nog op zoek naar vier nieuwe krachten. Het gaat om een specialist Noorwegen en Zweden, een specialist Lapland, een administratieve medewerker en een medewerker sales en marketing Hurtigruten. Nordic is in België namelijk internationaal vertegenwoordiger voor de Hurtigruten-zeereizen langs de Noorse kust en naar de poolgebieden.