GENT – North Sea Ports zet niet alleen in op het klassiek vrachtverkeer per schip. Het Nederlands-Vlaamse fusiebedrijf wil zich ook graag profileren met zijn cruisevaarten. Tijdens het Paasweekend meerde het prestigieuze cruiseschip ‘MS Boudicca’ aan. De kapitein en de opvarenden kregen een warm onthaal van de havenautoriteiten.

Het cruiseschip lag afgemeerd in het havengebied Gent aan de Rigakaai op de grens tussen de haven en de stad Gent. Het kwam via Dover (Groot-Brittannië) naar Gent en vaarde vanuit de Arteveldestad door naar zijn volgende bestemming, richting Amsterdam. Cruiseschepen worden wel eens varende hotels genoemd en dat was met de MS Boudica niet anders. Er waren liefst 706 passagiers en 370 bemanningsleden aan boord. De ‘MS Boudicca’ is 205,47 meter lang, 25,20 meter breed en komt met een diepgang van 6,20 meter.

Nogal wat belangstellenden kwamen een kijkje nemen aan de Rigakaai. Aan boord gaan, was evenwel uitgesloten. North Sea Ports heeft de ambitie om meer te halen uit dit soort activiteiten, ook al is de concurrentie met havens als Antwerpen en Zeebrugge hevig.