Nu ook vestiging van luxeversmarkt Cru in Gent

crCru, de luxeversmarkt van Colruyt Group, heeft vorige week haar derde vestiging geopend aan de Kouter in hartje Gent. Het is de eerste Cru in een stadscentrum en tevens de grootste tot nu toe.

Divisiemanager Jo Spiegeleer verklaarde in het vakblad Gondola dat het concept lichtjes werd aangepast om het toe doen beantwoorden aan de noden van de stadsomgeving, onder meer met een afstemming van de openingsuren op die van de omliggende winkels.  De versmarkt biedt ook plaats aan het eethuis Cuit dat ontbijt, lunch en predinner aanbiedt op basis van producten uit de winkel beneden. Consumenten kunnen er ook verschillende producten zoals salades, pasta’s en yoghurt met granola kopen om mee te nemen en “on the go” te eten.

Hoewel Cru Gent met 1.100 m2 even groot is als Cru Overijse en Wijnegem samen, worden er niet meer producten aangeboden: er is plaats voor 850 referenties. Door de grote oppervlakte die niet helemaal volgestouwd is, ziet de winkel er niet alleen uit als een echte markt, het zorgt er ook voor dat er plaats vrij is voor beleving in de vorm van workshops en inspiratiesessies.  Volgens Jo Spiegeleer is het totaalconcept hetzelfde gebleven, maar zitten de verbeteringen in de details, zoals het feit dat dat het desembrood in de winkel zelf wordt aangebakken en dat de winkel vlees aanbiedt van een eigen varkensras .