GENT – De Gentse fietsonderneming o2o en leasingbedrijf Mobilease uit het West-Vlaamse Waregem slaan de handen in elkaar. Beide ondernemingen onderstrepen het belang van fietsleasing aan de hand van de flexibele autoleasingformule Mobiflex. Daarbij geldt de fiets als aanvulling op, eerder dan als vervanging voor, de wagen.

De wagen blijft het favoriete transportmiddel voor vele werknemers en werkgevers, maar ook de fiets en het openbaar vervoer winnen terrein in het woon-werkverkeer. Het mobiliteitslandschap verandert met andere woorden, en dat vraagt ook om een andere aanpak in de leasingsector. “Filefrustraties, een groeiend milieubewustzijn en veranderende leef- en werkgewoonten, het komt alsmaar meer op. Een leasingformule waarbij de fiets wordt betrokken is dan een goede stap. Ondernemingen hebben baat bij zulke leasingoplossingen die op een flexibele manier op de mobiliteitsrevolutie inspelen”, klinkt het bij Koen Floré, marketingverantwoordelijke van o2o.

Milieuvriendelijk

In één klap een auto en een fiets leasen, dat aanbod vloeit voort uit de samenwerking tussen o2o en Mobilease. “Uiteraard blijft de operationele leasing van wagens nog steeds onze hoofdactiviteit, maar de combinatie van auto- en fietsleasing maakt deel uit van een nieuwe visie op mobiliteit. Wie niet tijdig inspeelt op die veranderende mobiliteit, dreigt de trein voorgoed te missen”, aldus commercieel directeur van Mobilease Kristof De Backer. De formule Mobiflex is bovendien niet alleen milieuvriendelijk. “Men kan heel wat besparen op het brandstofverbruik, maar daarnaast zijn er nog tal van fiscale voordelen.”

o2o stelt voor de samenwerking meer dan 200 fietsmodellen in de aanbieding. “Daarbij garanderen we een maximale ontzorging voor zowel de werkgever als de werknemer”, zegt Koen Floré. Het gaat dan om onderhoud en herstellingen op het werk, depannage in heel België en een vervangfiets bij pech of diefstal.