Objective International, het IT-bedrijf dat software ontwikkelt om logistieke en productieprocessen te stroomlijnen, heeft in Wichelen een nieuw kantoor in gebruik genomen. Door de groei van de voorbije jaren was het vorige kantoor te krap geworden. Er werd ruim 6 miljoen euro in het nieuwbouwproject geïnvesteerd. “We hebben de ambitie om tegen eind volgend jaar 100 medewerkers aan boord te hebben. Om die comfortabel te kunnen huisvesten, was een nieuw kantoor de beste oplossing”, zegt ceo van Objective International Koen De Clercq.

Het nieuwe kantoor aan Meerbos is 2.600 vierkante meter groot en telt drie verdiepingen. “Uit ervaring weten we dat Wichelen goed gelegen is in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel. Bovendien biedt dit ook voordelen voor de medewerkers, die voor hun woon-werkverkeer tegen de files in rijden.”  Er werden diverse duurzame technieken geïntegreerd om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. “Maar waar we vooral de nadruk op hebben gelegd bij het tekenen van de plannen, is de interne organisatie en het comfort voor de medewerkers. We beschikken nu ook over een eigen fitnessruimte. Sport is belangrijk in ons bedrijf. We organiseren al een hele tijd start-to-run- en start-to-bike-activiteiten.”

Objective International zit al meer dan 20 jaar in de sector. De klanten zijn kmo’s en grote bedrijven in de metaalverwerking, machinebouw, assemblage en producenten van zuivel, voeding en diepvriesproducten. Momenteel telt het familiebedrijf 65 medewerkers, maar het verwacht een verdere sterke groei en mikt op een totaal van 100 personeelsleden. “We hebben een 30-tal vacatures voor projectmanagers, analisten, procesexperts logistiek en productie, softwareontwikkelaars, test en support engineers gedefinieerd.”

Om het groeiproject te faciliteren, heeft de Vlaamse overheid aan het Wichelse IT-bedrijf een subsidie in het kader van een transformatieplan toegekend. Dat voorziet niet alleen in de bouwkosten van het nieuwe kantoor en de investering in nieuwe medewerkers, maar ook in verdere internationalisering. Objective International heeft nu al een kantoor in Eindhoven, maar er zijn ook plannen om ook op de Frans en Britse markt verder te groeien.