OHNE heeft zopas een tweede winkel geopend in Gent en dit in de Koningin Elisabethlaan. Het verhaal van OHNE begon twee jaar geleden in de Steendam 59. OHNE wil consumenten een alternatief bieden om anders inkopen te doen. Dat gebeurt door verpakking te reduceren tot een minimum, maar ook door in te zetten op biologische voeding en de korte keten (producten uit eigen streek) . Zo wordt een aanbod gecreëerd van verbruiksgoederen waar een eerlijke prijs voor betaald wordt en waarbij productie en consumptie een minimale negatieve impact hebben op de omgeving. Het concept wil vooral consumenten over de streep halen om hun koopgewoontes aan te passen naar een milieubewuster koopgedrag.

Sophie Deren, geschiedkundige van opleiding, opende zo de eerste verpakkingsarme winkel van Gent, een duurzaam alternatief om op een ecologische en economische manier inkopen te doen. Nu achtte Deren de tijd rijp om een tweede vestiging te openen. Het concept klinkt verrassend maar is in elk geval innovatief. OHNE wil zich profileren als dé specialist van het onverpakt shoppen en het biologisch alternatief.

De nieuwe zaak in de onmiddellijke buurt van het Gentse Sint-Pietersstation is in grote mate geïnspireerd door de eerste winkel, maar is een ietsje groter en met een lichtjes verschillend assortiment. Zo wordt er naast een honderd procent vegetarisch voedingsaanbod, meer plaats gemaakt voor non-food zoals keuken-en badkamergerief, bekers, tandenborstels. Maar altijd één principetrouw: alles moet natuurlijk biologisch of lokaal geproduceerd zijn.