OJOO behoort tot de meest veelbelovende Europese startups

2016-02-23 13.23.28Vorige week is de Gentse startup OJOO, die in februari 2014 is opgericht door  Peter Symons, Thomas De Wulf en Lies Permentier, in de prijzen gevallen bij het Europese acceleratieplatform OpenAxel, dat zich tot onder meer tot doel gesteld heeft de meest veelbelovende Europese startups op te sporen en onder de aandacht te brengen.

OpenAxel is het eerste open Europese acceleratieplatform dat mikt op het openstellen van het ecosysteem van ondernemingen in Europa. OpenAxel is een project van de Europese Unie dat met Europees geld is gefinancierd en dat sinds oktober 2013 voor een periode van 30 maanden loopt. Acht partners, met daarbij leidinggevende marktaccelerators, institutionele overheden en gespecialiseerde consultingbedrijven in innovatie, maken er deel van uit.

OpenAxel heeft zich ook tot doel gesteld om via twee wedstrijdrondes ook de 18 grootste Europese ondernemerstalenten aan te wijzen. Vorige week werden de winnaars van de tweede ronde bekendgemaakt. En daar is dus ook OJOO bij.

“Daar mogen we toch wel fier op zijn”, geeft Peter Symons, (op de foto de man rechts in gesprek tijdens het 4YFN-event voor startups in Barcelona) aan, want er waren meer dan 1.100 kandidaten uit een twintigtal Europese landen.”

OJOO, dat in april 2015 nog 1 miljoen euro vers geld wist op te halen bij een privéinvesteerder,  is met zijn gratis app voor smartphones en tablets in ieder geval stilaan de wereld aan het veroveren. Met OJOO is het mogelijk om locatiegebaseerde games te maken en te spelen. OJOO ontwikkelde eerder bijvoorbeeld al de apps voor het Lichtfestival in Gent en voor de Thuisdag in Leuven.  “We willen de wereld veranderen in een game,” zegt Peter Symons. “OJOO heeft het potentieel om de manier waarop we de realiteit ervaren te veranderen”.